Váltás a grafikus oldalra

A-Z összes ügy

Honosítás-visszahonosítás

ANYAKÖNYVI HIVATAL

Az anyakönyvi ügyintézés a polgármesteri hivatal közigazgatási irodájának a szervezetében található, és ezen belül az anyakönyvi hivatalként látja el feladatait. Az anyakönyvi hivatal a városháza épületében, a Szent István tér 7. szám alatt található.

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 8.30–17.00
Kedd: Nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8.30–16.00
Csütörtök: 8.30–12.00
Péntek: 8.30–12.00

Ide fordulhatnak azok az ügyfelek, akiknek bármilyen anyakönyvi eseményük (születés, házasság, halál) történt Békéscsabán (függetlenül jelenlegi lakóhelyüktől), akik állampolgársági kérelmet nyújtanak be, névváltoztatást kérnek, gyermekük családjogi helyzetét rendezik, valamint házasságot szeretnének kötni.

Tájékoztatókat, valamint az általunk használt nyomtatványokat az 5. pontban ismertetjük. További felvilágosítással szívesen állunk rendelkezésükre akár személyesen, akár a városháza 66/452-252 telefonszámán.

A házasságkötésre történő bejelentkezés - 2016. április 1. napjától - előzetes időpont-egyeztetés alapján történik.


Időpontot személyesen, vagy a 523-800  telefonszámon kérhetnek.

A házassági szándék bejelentéséhez szükséges okiratok:

  • érvényes személyazonosító igazolvány, személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
  • születési anyakönyvi kivonat,
  • elvált családi állapot esetén: jogerős bírósági bontóítélet, vagy a válást tartalmazó záradékolt házassági anyakönyvi kivonat,
  • özvegy családi állapot esetén: az elhunyt házastárs halotti anyakönyvi kivonata, vagy a halálesetet tartalmazó záradékolt házassági anyakönyvi kivonat.