Váltás a grafikus oldalra

Hírek városunkról

2017. február 24.
Csabai kolbász a fánkok között

Csabai kolbász a fánkok között

 

A csípős finomság sikere Szlovákiában

 

Békéscsaba közép-szlovákiai testvérvárosában, Krompachyban (Korompa) mutatkozott be a csabai kolbász. A 2017. február 17-e és 19-e között a korompai sípályánál megtrendezett fánkfesztiválra a romániai Nagylak mellett meghívást kapott a békéscsabai önkormányzat delegációja. A hétvége során a szakmai és baráti kapcsolatépítésen túl lehetőség nyílott a kolbász népszerűsítésére is.

A hulló hópelyhek még a leghidegebb évszakra utaltak, azonban a karneváli hangulat már búcsúztatta a telet a hegyek között. Míg folklór- és fúvószenei programok váltották egymást a színpadon, addig a Kiss Tibor alpolgármester által vezetett békéscsabai delegáció tagjai javában töltötték a csabai finomságot. A helyben készített sütnivaló kolbász mellett a helyiek megkóstolhatták a száraz vastagkolbászt is. A békéscsabai küldöttség örömmel tapasztalta, hogy a helyiek már várták a dél-alföldi ízeket, később pedig – a rendkívül nagy médianyilvánosságot kapott fesztiválon – láthatóan jót falatoztak a csabai csemegéből.

A korompai városvezetés hangsúlyozta, hogy a – Békés megyétől autóval mindössze néhány órára található – szlovák város örömmel, fánkkal és kiváló sípályával várja a békéscsabai pihenni vágyó lakosokat is.

<
+ + + + + + + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.