Váltás a grafikus oldalra

Sporthírek

2017. június 02.
Békéscsaba újabb bronzérmesei
Európa legjobb hip-hop táncosaival mérték össze tudásukat a FitDance Center Se táncosai
A békéscsabai FitDance Center Se táncosai 2017. 05. 26- 27- én a csehországi Karlovy Vary- ban mérték össze tudásukat Európa legjobb hip-hop táncosaival. Dánia, Hollandia, Csehország, Németország, Oroszország - és még sorolhatnánk- bajnokcsapatai és duói vettek részt a nagyszabású megmérettetésen.

Nagy reményekkel indult útnak a csabai csapat, hiszen a múlt évben már volt alkalmuk belekóstolni egy Európa bajnokság miliőjébe, aminek ugyancsak Karlovy Vary adott otthont és akkor első nekifutásra rögtön döntőbe is került a Kids Crew csapata kadett korcsoportban.

"Nagyon- nagyon büszkék vagyunk minden versenyző egységünkre!
Akik ismerik a Hip Hop Unite nemzetközi mezőnyét, azok tudják, hogy itt nagyon komoly harc folyik a magas indulószámú mezőnyben már a döntőbe jutásért is, nem beszélve a dobogós helyekről!
És a mi gyerekeink megcsinálták!" - mesélte büszkén Kerekes Judit és Molnár Sándor, a FitDance Center Se edző párosa.

A FitDance Phoenix Force 12. helyen végzett ugyan a középdöntő után- épphogy  kimaradva a junior korúak döntőjének mezőnyéből- , azonban az ebben az évben már velük egy korcsoportban induló Kids Crew beküzdötte magát a legjobb tíz közé.

Pontos, szép táncolással Európa 8. legjobb csapataként vehették át oklevelüket.

A FitDance EB team- jének legeredményesebb egysége azonban kétség kívül a junior korú Vári Zsófi és Ancsin Réka duója volt, akik bronzéremmel tértek haza.

"Szavakkal leírni nem lehet milyen fantasztikus érzés a dobogón látni két tehetséges és boldog gyerkőcöt a magyar zászlóba burkolózva!
Óvodás koruk óta táncolnak nálunk a lányok és sok tanulással, fejlődéssel eltöltött év után -alig tizenhárom évesen - végre felállhattak a dobogó 3. fokára!
De ez még csak a kezdet!"- mosolyog edzőjük, Judit.

Elmondta még, hogy a figyelemreméltó eredmények nem születhettek volna meg Hartmann Gábor, a Quantum XXL koreográfusának munkája és a szülői team támogatása nélkül.

Add a Facebook-hoz