Váltás a grafikus oldalra

Sporthírek

2017. június 09.
Több mint ezer vendég a megnyitón
Forrás: beol.hu; fotók: Szarvas Péter Facebook oldala
Csütörtökön - június 8-án - Békéscsaba főterén megnyitották a III. korcsoportos összevont labdajáték diákolimpia országos döntőjét. A négynapos rendezvény házigazdája a megyeszékhely mellett Gyula és Mezőberény. Békéscsabán a kézilabda és röplabda, Gyulán a labdarúgás, Mezőberényben a kosárlabda döntőket rendezik.

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Békés Megyei Diáksport Egyesület a rendezvény szervezője. A több mint ezer résztvevő a Korzó térről vonult a Szent István térre, ahol látványos műsor várta az érdeklődőket. Többek között fellépett a gólyalábas Berta Jimmy, a mezőberényi mazsorettek, és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar.
Varga Tamás, a békéscsabai polgármesteri hivatal osztályvezető-helyettese, a megnyitóünnepség levezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a Himnusz elhangzása után Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere üdvözölte a megjelenteket. — Békéscsaba sportos város, amely sokat tesz a sportért. Mi azért választottuk a kézilabdát és a röplabdát, mert ebben a két sportágban van NB I-es női csapatunk, mi több a röplabdásaink többszörös bajnokok — hangsúlyozta.

Kónya István, Gyula alpolgármestere azt emelte ki, hogy a fürdőváros nagy szeretettel várja a labdarúgás ifjú képviselőit. — Kérek mindenkit, hogy bár versengésről van szó, de a fair play szellemében játszanak a mérkőzéseken.

Siklósi István, Mezőberény polgármestere elmondta, már korábban többször voltak kosárlabdában házigazdái az országos döntőnek. — Városunk két kiváló kosárlabdázója, Winter Ilona és Iványi Dalma több mint négyszázötvenszer öltötték magukra a címeres mezt. Kívánom, hogy az itt pályára lépő gyerekek közül is legyenek olyanok, akik eljutnak a válogatottságig.

Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta idén harmincéves a diákolimpiai mozgalom. — A Békés megyei rendezők, a három város példás összefogása követendő példa. Ebben a négy sportágban tavaly szeptemberben mintegy tizenhatezren kezdték meg a küzdelmeket, és ma pedig az országos döntőn a nyolcszáz legjobb sportoló áll itt.

Ezt követően a fiatalok letették az olimpiai esküt, amelyet a békéscsabai Lencsési Általános Iskola két diákja Udvari Tamara és Vodila Bence mondott el.

A három város vezetői és Rádics Balázs közösen megnyújtották a kandeláberben az olimpiai lángot, és ezzel hivatalosan is megnyitották a diákolimpia országos döntőjét.                        
A hangulatos megnyitó ünnepség a Cozombolis együttes koncertjével zárult.

<
+ + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz