HuDeEn
Ön a 4282781 látogatónk

Konzulátus

Szlovák Köztársaság Főkonzulátusa

szlovakcimer.jpgA Szlovák Köztársaság Főkonzulátusa 2001. szeptember 1-jén kezdte meg hivatalos működését Békéscsabán. Tevékenységi hatásköre az alábbi hat megyére terjed ki: Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

A főkonzulátus a kijelölt konzuli kerületben számos igazgatási ügyben képviseli a Szlovák Köztársaságot. Feladatai közé nemcsak honosai és jogi személyei érdekeinek védelme, segítése és támogatás nyújtása tartozik, hanem vízumok ügyintézése és egyéb úti okmányok kiállítása is. Továbbá ideiglenes és állandó tartózkodási engedélyek kiadása, valamint a szlovák igazolvány igénylésének benyújtása is feladatai közé tartozik.

A főkonzulátus fontos feladata még a Szlovákia és Magyarország közötti kereskedelmi, gazdasági, kulturális és tudományos kapcsolatok fejlesztésének elősegítése, valamint az itt élő szlovák nemzeti kisebbséggel való kommunikáció támogatása művelődési és kulturális területeken, anyanyelvük fejlődésében és hagyományainak megőrzésében is.

Főkonzul: Stefan Dano

Főkonzulátus székhelye: 5600 Békéscsaba, Derkovits sor 7.

Ügyfélfogadás ideje:
Hétfő:      13.00–16.00
Kedd:        9.00–12.00
Csütörtök: 9.00–12.00

Telefon: 66/445-094

Fax: 66/451-824

E-mail: gksr@mail.globonet.hu


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás