HuDeEn
Ön a 4161804 látogatónk

Fejlesztési projektek

Európa a polgárokért program

Projekt címe: Európa a polgárokért program

Pályázó neve: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt leírása: Békéscsaba több évtizedes, 8 európai országra kiterjedő testvértelepülési kapcsolatrendszerrel rendelkezik. „Az önkormányzatok munkáját támogató civil szervezetek hálózata” program során 2011. május és 2012. június között Békéscsaba Önkormányzata három nagy rendezvényt tud megvalósítani, (többnapos szakmai konferenciát, kulturális fesztivált és ifjúsági találkozót). Fontos e kialakuló kapcsolatrendszerben az információcsere rendszeressé tétele, a kontaktusnapok lebonyolítása, az ehhez szükséges szervezeti rendszerek összehangolása valamint megszervezése. Egy-egy esemény más-más lakossági csoport számára bír kifejezett jelentőséggel, de összességében a hálózat minden tagja számára és a városok teljes lakossága számára értékelhető eredménnyel jár.

Projekt célja:

Békéscsabának nyolc várossal van együttműködési megállapodáson alapuló, működő és kiépített kapcsolata, ugyanakkor városunkban több száz civil szervezet működik kulturális, oktatási, sport, ifjúsági, környezetvédelmi és szociális területen.

E két tény indokolja témaválasztásunkat: „Az önkormányzatok munkáját támogató civil kezdeményezések hálózata” a lehető legszélesebb célcsoport, a teljes lakosság bevonását biztosítja számunkra, mivel a civil szervezetek kivétel nélkül alulról jövő, polgári kezdeményezések.

Célunk: Polgáraink jólétét biztosítani hivatott, önkormányzati feladatok - civilekkel közös végrehajtása.

Pályázat: 513239-EFC-1-2010-2-HU-EFC-NIT

Kedvezményezett: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Beruházás helye: Békéscsaba

Megítélt összeg: 63.942,86 EUR

Támogatás aránya: 100 %

Projekt kezdete: 2011.01.01.

Projekt tervezett befejezése: 2012.12.31.

A fejlesztés előrehaladása:

A békéscsabai polgármesteri hivatalban 2011. május 9 és 12 között megrendezett konferencián öt testvérváros, a finn Mikkeli, a német Wittenberg, a lengyel Tarnowskie Góry, a romániai Székelyudvarhely és Belényes egy-egy delegációja vett részt a helyi civil szervezetek képviselőivel együtt.

A konferencia május 9-én, hétfőn Európa Napi megemlékezéssel kezdődött, filmvetítéssel, a Balassi Táncegyüttes és a Bartók Béla Zeneiskola növendékeinek műsorával színesítve.

A több napos rendezvény során a külföldi résztvevők megismerhették a magyarországi civil szektor történelmét, sajátosságait, a Békés megyei és a békéscsabai civil szervezeteket, önkormányzatokkal való kapcsolatokat, az önkormányzatokkal való együttműködések formáit.

A külföldi intézmények és szervezetek bemutatkozásai során sok értékes információt hallhattak a résztvevők, megismerhették a testvérvárosok önkormányzatainak és az ottani civil szervezetek együttműködéseit, milyen támogatási rendszerek működnek a különböző városokban.

Kedden délután a vendégek az Ibsen Házat (kulturális központ) látogathatták meg. Szerdán Békéscsaba nevezetességeivel ismerkedhettek meg, csütörtökön pedig műhelymunkával zárult a konferencia.

iconfi_Ihastj_rven.ppt (1306 KByte)

iconfi_Mikkeli.ppt (843 KByte)

iconFinland_HEIKKI_HIRVONEN.ppt (3341 KByte)

iconhu_kozossegfejlesztok.ppt (831 KByte)

iconhu_Pocsajine_FM.ppt (3538 KByte)

iconhu_Zavogyan_Magdolna.ppt (6115 KByte)

iconhu_Koszecz_Andrea.ppt (838 KByte)

iconPoland_Henryk_Bryzek.pptx (825 KByte)

iconro_Caritas.ppt (6449 KByte)

iconro_Székelyudvarhely.ppt (870 KByte)

iconro_udvarhelyszek.pptx (9018 KByte)

iconCsaba TV (34 KByte)

iconEurópa Nap film (16 KByte)


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás