HuDeEn
Ön a 3778933 látogatónk

Fejlesztési projektek

Energetikai korszerűsítés a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA.jpg

Projekt címe: Energetikai korszerűsítés a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban

Pályázat: TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00001

Kedvezményezett: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Beruházás helye: Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

Megítélt összeg: 206 500 000,- HUF

Támogatás aránya: 100 %

Projekt tervezett befejezése: 2019.március 31.

A fejlesztés előrehaladása:

A projekt célja:

A projektgazda Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a fejlesztéssel elősegíti az intézmény hatékonyabb energiahasználatát, racionálisabb energiagazdálkodást. A tulajdonában lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése által hozzájárul a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentéséhez.

A Projekt megvalósításával hozzájárul az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság céljának eléréséhez, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) stratégiai céljának megvalósításához: az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérésre.

Fejlesztés rövid bemutatása:

Fiúkollégium

A fejlesztés során a külső falak, az épület pincefödémje és padlásfödémje hőszigetelésre kerülnek. Az épület homlokzati ablakai és ajtói cserére kerülnek. Az épület fűtését 1 db 60 kW teljesítményű kondenzációs kazán fogja biztosítani, kazáncserével. A hőleadó rendszer korszerűsítése történik a fejlesztés során, a szükséges helyeken radiátor-, vezeték-, szerelvény csere lesz. Minden radiátorra új termosztatikus radiátorszelepek kerülnek felszerelésre. A melegvíz termelés az újonnan telepített kondenzációs kazánokkal, indirekt fűtési tárolóval történik.

Leánykollégium

A külső falak, az épület pincefödémje, padlásfödémje az első és második szint felett szigetelésre kerül. Az épület tetőfödémje azon a területen, ahol komfortteret határol szigetelésre kerül kőzetgyapot lemezekkel. Az épület homlokzati ablakai és ajtói cserére kerülnek. Az épület fűtését 1 db 80 kW teljesítményű kondenzációs kazán fogja biztosítja majd – kazáncsere történik. A hőleadó rendszer korszerűsítése is a fejlesztés része, a szükséges helyeken radiátor-, vezeték-, szerelvény csere, minden radiátorra új termosztatikus radiátorszelepek kerülnek felszerelésre. A melegvíz termelés az újonnan telepített kondenzációs kazánokkal, indirekt fűtési tárolóval történik. A projekt tervezés során a meglévő épület adottságaihoz mérten projektarányos akadálymentesítés történik. A környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerülnek. A beruházás nem kirekesztő egyetlen társadalmi csoport számára sem.

A projekt eredményeként a létesítmény energiaigénye és ennek következtében a ÜHG kibocsátás csökken. A projekt környezetének ökológiai állapotára és a vizek állapotára kockázata nem lesz. A beavatkozások tervezésekor a technológiasemlegesség az irányadó.

Pályázó vállalja a projekt 5 éves fenntartási kötelezettségét.

Várható eredmények:

Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése (t): 56,97

Energiahatékonyság: A középületek éves primerenergia-fogyasztásának csökkenése (kWh/év): 242.449,94

Energiahatékonysági fejlesztések által elért primerenergia felhasználás-csökkenés (PJ/év): 0,0008

Városi területeken épített vagy renovált köz- vagy kereskedelmi épületek (m2): 2.558,98


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás