HuDeEn
Ön a 3596959 látogatónk

Rólunk írták

2016. május 10.
Lengyel hármas ünnep Békéscsabán
Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata és a Magyar- Lengyel Baráti Kulturális Egyesület május 7-én ünnepséget szervezett Békéscsabán, a lengyel hármas ünnep - Lengyel Alkotmány, Zászló Ünnepe, valamint Külhoni Lengyelek Világnapja - alkalmából.

Forrás: behir.hu

A Lencsési Közösségi Házban tartott ünnepségen Leszkó Malgorzata, a lengyel önkormányzat elnöke két nyelven köszöntötte a megjelenteket. Rövid beszédében tájékoztatott az ünnepek folyamatáról Lengyelországban és Magyarországon, befejezésül jókívánságait fejezte ki a honfitársainak.
Az ünnepségen fellépett a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Fiúkórusa Surinásné Tóth Olgavezetésével. A kórus lengyel és magyar zeneszerzők műveit mutatta be és lengyel népdalokat is énekelt. Kuriózum a fiúkórus, ugyanis Békés megyében ez az egyetlen ilyen jellegű énekkar, országos szinten pedig, ha van is fiúkórus, az általában egyházi jellegű.

 A kórus sikeres fellépése után következett, Marek és Marzena Wesolowski „Ember” című fotó kiállításának a megnyitása. A tárlatot Tuskáné Papp Erzsébet mutatta be. A rendezvényen jelen voltak az alkotók is, akik Dabrowa Górnicza-ból érkeztek Békéscsabára. Az ünnepi programot állófogadás zárta.

<
+
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás