HuDeEn
Ön a 4169402 látogatónk

A-Z összes ügy

Hazai anyakönyvezés

 

Hazai anyakönyvezés

Magyar állampolgárok külföldön történt születésének, házasságának, halálesetének magyarországi anyakönyveztetése személyesen vagy az érdekelt útján, a lakóhely szerinti anyakönyvvezetőnél történik.


Mellékletek: mindhárom esetben a külföldi okirat hiteles magyar fordításban, érvényes személyi azonosító irat (személyi igazolvány, útlevél, lakcímkártya, újfajta vezetői engedély).

 

Születés anyakönyveztetésénél szükséges még a szülők házassági anyakönyvi kivonata. Amennyiben az anya házasságkötés után megtartotta születési családi nevét, vagy kettős családi nevet vett fel, és az apa tartotta meg születési családi nevét, csatolni kell a szülők megállapodását közös gyermekeik születési családi nevére vonatkozóan. Igazolniuk kell a gyermekük és a maguk személyi azonosító jelét.

 

Házasságkötés anyakönyveztetésénél igazolás a magyar házasuló személyi azonosító jeléről, igazolás a magyar házasuló családi állapotáról, a születési anyakönyvi kivonat, amennyiben a feleség házasságkötés után megtartja születési családi nevét, vagy kettős családi nevet vesz fel, szükséges a házasulók közjegyző vagy anyakönyvvezető előtt tett nyilatkozata születendő gyermekeik családi nevére vonatkozóan.

 

Haláleset anyakönyveztetésénél igazolni kell az elhalt személy azonosságát, családi állapotát, személyi azonosító számát.

Ha valaki 3 hónapnál hosszabb ideig külföldön tartózkodik (ott él), a születést és a házasságkötést a magyar külképviseleten keresztül is anyakönyveztethetik. Ez illetékmentes eljárás, formanyomtatványa nincs.


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás