HuDeEn
Ön a 4284117 látogatónk

Bölcsődék

6. Sz. Bölcsöde

6. SZ. BÖLCSŐDE

Cím:                                                   Békéscsaba Szigligeti u. 1.

Igazgató:                                            Bogár Éva

Bölcsődevezető:                                Bertalan Tamásné

Nyitvatartási idő:                                6.00-tól 17.30-ig

Telefon:                                              06 66 328-414

E-mail:                                               bbolcsi@t-online.hu

 

Az intézmény 1974-ben épült, építészetileg úgynevezett típusbölcsőde. A belvárosban van, de a városi forgalom zajától mentes, viszonylag csendes környezet biztosít nyugalmat az itt ellátásban részesülő gyermekeknek. Békéscsaba egész területéről fogadjuk a gyermekeket. Tömegközlekedési eszközzel a város bármely pontjáról könnyen megközelíthető.

50 férőhelyes a bölcsőde. Két gondozási egységben 8 szakképzett kisgyermeknevelő, valamint 6 fő technikai személyzet biztosítja a gyermekek ellátását. Saját konyhát üzemeltetünk. A gyermekek életkorának, és a korszerű egészséges táplálkozásnak megfelelő étkezést biztosítunk, napi négy alkalommal.

Szakmai munkánkban a „Bölcsődei nevelés-gondozás országos alapprogramja”, valamint az általunk kidolgozott „Szakmai program" a meghatározó. Szakmai programunkban a környezeti megismerést emeljük ki. A környezeti megismerés körébe tartozónak érezzük az önmagunkról, és a környező világról szóló ismereteket. A megismerési folyamatokban segítésében a kisgyermeknevelő fontos szerepet tölt be.

A három éven aluli kisgyermekek számára a napi legfontosabb tevékenység a játék. A játék közben gyarapodnak ismeretei. Út a gyermekek számára, amely a világ megismeréséhez vezet.

Csoportszobáink játékeszközökkel jól felszereltek, a gyermekek korának, fejletségüknek, érdeklődésüknek megfelelőek. A játékfunkció szerint kialakított sarkokban, gyermekmagasságban vannak elhelyezve. Így bármikor elveheti azt a játékot a kisgyermek, amely az érdeklődését felkeltette. Ellátott gyermekeink szívesen játszanak a játszókertben, amelyben megtalálhatók a különböző mozgásfejlődést elősegítő játékok.

A kisgyermek egyéni bánásmódban részesülnek. Figyelembe vesszük az "otthonról hozott" szokásaikat, egyéni fejletségüket. Fejlődésük ütemét mindig önmagukhoz viszonyítjuk. A saját kisgyermeknevelő rendszer ezt jól segíti.

Nagy hangsúlyt fektetünk a családdal való szoros együttműködésre. Törekszünk arra, hogy a szülők napközben biztonságban tudják gyermekeiket, a gyermekek pedig jól érezzék magukat a BÖLCSIBEN.

A „BÖLCSŐDÉS GYERMEKEKÉRT” ALAPÍTVÁNY fogadja felajánlásaikat. Kérjük Önt, hogy amennyiben támogatni szeretné alapítványunkat a következő adószámot jelölje meg kedvezményezettként adóbevalláskor:

                                   19060174-1-04

A befolyt támogatási összegekből a bölcsődés gyermekek számára vásárolunk játékeszközt.

Köszönjük, hogy megtekintette tájékoztatónkat. Amennyiben felkeltettük érdeklődését szívesen találkoznánk ÖNNEL és GYERMEKÉVEL, hogy személyesen válaszolhassunk kérdéseire.

 

 Üdvözlettel: A Szigligeti utcai Bölcsőde dolgozói.

 

iconSZIGLIGETI_UTCAI_BÖLCSI_KÉPEK.doc (160 KByte)


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás