HuDeEn
Ön a 4295458 látogatónk

Bölcsődék

8. Sz. Bölcsöde

8. SZ. BÖLCSŐDE:

 

Cím:                                      5600 Békéscsaba Pásztor u. 66.

Igazgató:                                Bogár Éva

Bölcsődevezető:                    Petrovszkiné Csanki Katalin

Nyitvatartási idő:                     6,00-tól 17,30-ig

Tel/fax:                                    06 66 457-333

E-mail:                                    lencsibolcsi@invitel.hu

 

Bölcsődénk Békéscsaba legnagyobb lakótelepén a József Attila Lakótelepen található, egy nyugodt, csendes környezetben, forgalomtól távol, óvoda és iskola szomszédságában.

A Pásztor utcai Bölcsőde 60 férőhellyel 1978. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit. 2012-ben „A Belvárosi és a Pásztor utcai bölcsőde fejlesztése és férőhelybővítése Békéscsabán” című projekt kapcsán Bölcsődénk felújításra került. A DAOP4. 1.3/B-11 pályázat eredményességét követően jelenleg 78 férőhelyen fogadjuk a gyermekeket 20 hetes kortól 3 éves korig.

Intézményünk a családban nevelkedő gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű nevelését, gondozását végzi 3 gondozási egységben, 6 csoportszobában. A gyermekek ellátásában 14 szakképzett kisgyermeknevelő, 7 technikai dolgozó vesz részt.

Bölcsődénk biztosítja a gyermekek életkorának és egyéni szükségleteinek megfelelő biztonságos környezetet, lehetőséget, adunk új tapasztalatok gyűjtésére, felfedezésére, kapcsolatteremtésre, játékra.

Fontosnak tartjuk a kisgyermek személyiségének tiszteletét, elfogadását, akit szeretet és megbecsülés övez intézményünkben.

Gondoskodunk az érzelmi biztonságot nyújtó derűs, szeretetteljes légkör megteremtéséről. A csoport szobák esztétikusan, a gyermekek igényeit kielégítően vannak berendezve. Az eszközök és berendezések bölcsődés gyermek méretűek, így hozzájárulnak a kisgyermekek helyes szokás és szabályrendszerének kialakulásához, harmonikus személyiség fejlődéséhez.                                             

Csoportszobáink játékeszközökkel jól felszereltek, a gyermekek korának, fejlettségüknek, érdeklődésüknek megfelelőek. A játékfunkció szerint kialakított sarkokban, gyermekmagasságban vannak elhelyezve.

A tágas udvaron, ahol napfényes és árnyas terek vannak, lehet labdázni, bújócskázni a házikókba, utazni a vonatokon, építeni és mesélni a szőnyegen, rajzolni, vagy motorozni a teraszon, homokozni, pihenni a levegőztető ágyakban. Ha új dolgokra vágyunk, kirándulhatunk a hátsó udvari nagy dombra.

Szakmai programunkban a kommunikációt emeljük ki, melynek feltétele a szociális kapcsolatok kiépítése.

Elsődleges feladatunk a beszélgetésre alkalmas, kiegyensúlyozott légkör kialakítása. A beszélgetés tárgya legtöbbször a gyermek élményeihez kapcsolódik. Szívesen mesél arról, ami érdekli, ami foglalkoztatja. A mese, a mondóka és az énekes játék része az egész bölcsődei élet átfogó anyanyelvi nevelésének. Helye és ideje mindig van, ahányszor a nap folyamán lehetőség és igény van rá.

Bölcsődénk saját konyhával rendelkezik, ahol az étrend változatos, a korszerű táplálkozás elveinek megfelelő, napi négyszeri étkezést biztosítunk.

Intézményünk hagyományait, ünnepeit úgy tekintjük, mint közös élmény – és örömforrás, lehetőség a szülők részére a bölcsődei életbe való betekintésre. Közös programok, sokszínűsége, együttes öröme visszacsalogatja a bölcsődét kinövő gyermekeket/családjukat is. Vissza – visszatérnek beszámolnak életük alakulásáról, örömeiről. pl. névnap, születésnap, farsang, húsvét, anyák napja, gyermeknap,egészségnap,

A „BÖLCSŐDÉS GYERMEKEKÉRT” ALAPÍTVÁNY fogadja felajánlásaikat. Kérjük Önt, hogy amennyiben támogatni szeretné alapítványunkat a következő adószámot jelölje meg kedvezményezettként adóbevalláskor:

                                   19060174-1-04

 A befolyt támogatási összegekből a bölcsődés gyermekek számára vásárolunk játékeszközt.

Bölcsődénk minden dolgozója nevében is köszönjük, hogy megtisztelnek érdeklődésükkel, ajánljuk a személyes találkozás lehetőségét ÖNNEK és GYERMEKÉNEK, hogy válaszolhassunk felmerülő kérdéseire.

 

iconPÁSZTOR_UTCAI_BÖLCSI_KÉPEKBEN.doc (376 KByte)


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás