HuDeEn
Ön a 4287187 látogatónk

Gazdasági hírek

2016. június 29.
Beharangozó az Országos Csokoládé Fesztiválról és a XXII. Városi Polgármesterek Randevújáról
IX. Országos Csokoládé Fesztivál Szerencs, 2016. augusztus 25-28.
Kilencedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál.

Csütörtökön Sportot és egészséges életmódot népszerűsítő bemutató nyitja a rendezvénysorozatot, melyen a fiatalok kedvenc sportolóikkal találkozhatnak, úgymint Vincze Ottó és Görbicz Anita. Nagyszerű sportolók mutatják be tudásukat, és állítanak példát a diákok elé.

Ezt követően, 14.00 órától tartjuk a XXII. Városi Polgármesterek Randevúját. Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, „Az év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését.

Idén ezen a "nulladik napon" (sportnapon) is lesznek fellépők, csütörtökön a Wellhello valamint Majka és Curtis is tiszteletüket teszik a fesztivál közönsége előtt.

Péntek késő délutántól vasárnap éjszakáig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek. Soha nem látott programsorozat várja a Szerencsre látogatókat.

A pénteki zenei programok közül ki kell emelni a Szerencsen most először fellépő Omega együttest, mely fennállásának 55. évfordulóját ünnepli.

Szombaton hagyományosan felvonulással kezdődik a fesztivál. A felvonulók között mazsoretteket, népi együtteseket, fúvósokat és veterán autókat köszönthetünk.

A megnyitó után helyi, határon innen és túli művészeti csoportok mutatkoznak be a nagyszínpadon.

Lesz látnivaló bőven, hiszen különféle kézműves bemutatók, Csokoládé Kalandpark várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A régi autók szerelmesei a III. Oldtimer Veteránautó kiállított szépségeit csodálhatják meg.

A csendre és gondolkodásra vágyó látogatókat pedig a II. Sakk Open Csoki Kupa várja, amelyet a Turisztikai Központ épületében rendezünk meg.

A zenei stílusok tekintetében még változatosabb paletta várható, a rock, pop, punk, nemzeti rock és az alternatív irányzatok képviselői mind helyet kapnak a színpadon. Fellép Anna and the Barbies, Tankcsapda, Bëlga, Deák Bill Gyula, az Örökség, és még sokan mások. Természetesen a gyermekekről sem feledkezünk meg. Lesz bábszínház, óriásbábosok, ugrálóvár, vidámpark. Itt lesz ismét a 100 Folk Celsius, és a Kolompos együttes is. A szombati programkínálat éjjel sem érhet véget, mivel a bulizókat szabadtéri diszkó, habparti várja.

A vasárnapot a tűzoltók Hagyományőrző versenye nyitja, a Kulcsár Anita Sportcsarnokban pedig a Miss Alpok-Adria szépségverseny megyei fordulóját rendezzük meg.

Ezen a napon is mindenki megtalálhatja a hozzá illő ritmusokat. Péterfy Bori, Kowalsky meg a Vega és az Ismerős Arcok is koncertezik. Hagyományosan a szerencsi fiúk, a Hooligans együttes zárja a koncertek hosszú sorát.

Azt estet és a fesztivált különleges elemeket tartalmazó tűzijáték zárja.

Mindhárom napon kirakodó- és csokoládévásár, kóstoltatás, csokoládé szökőkutak az ínyenceknek. Neves gasztronómiai séfek gondoskodnak a vendégek ellátásáról.

iconvpr_16_sajtóanyag_1.doc (48 KByte)

Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás