HuDeEn
Ön a 4111116 látogatónk

Gazdasági hírek

2007. június 21.
Egyéves a Budapest Bank Bankműveleti központja
Egy éve már, hogy átadták Békéscsabán a Budapest Bank (GE Money Bank) Bankműveleti Központját. Ennek kapcsán a pénzintézet - Vantara Gyula polgármester részvételével - sajtótájékoztatót tartott városunkban, melyen egyebek mellett az eddigi tapasztalatokról, eredményekről esett szó.

. A munkaerő-felvétel jelenlegi állásáról tartott beszámolóban a bank képviselői elmondták, hogy a központban dolgozó munkatársak létszáma elérte a 250-et, az év végére - a korábban tervezett 330 helyett - meghaladja majd a 400-at, s 2008-ra több mint félezerre bővül.

 

A 1, 5 milliárd forintos beruházással létrehozott Bankműveleti Központban dolgozó munkatársak kintlévőség-kezeléssel, hitelkérelem-elbírálással, hitelfolyósítással, számlanyitásokkal, jelzáloghitelezéssel, telefonos értékesítéssel, valamint a 24 órás Telebank (telefonos ügyfélszolgálat) működtetésével foglalkoznak. A munkába állást megelőzően 350 órás felkészítő képzésen, azt követően pedig átlagosan 250 órás, elméleti és gyakorlati tudást nyújtó oktatásokon vesznek részt. A Bankműveleti Központ 250 munkatársának harmada felsőfokú (jellemzően gazdasági-pénzügyi főiskolai), kétharmada középfokú (elsősorban szakközépiskolai) végzettséggel rendelkezik, a dolgozók 30 százaléka került ki pályakezdő fiatalok és 50 év felettiek közül. A 200 női és 50 férfi munkatárs 41 százaléka békéscsabai, 59 százalékuk pedig a környező településekről, elsősorban Békésről, Mezőberényből, Gyuláról és Sarkadról származik.

Az új munkatársak felvételéről szólva Mark Arnold elnök-vezérigazgató elmondta: "A Bankműveleti Központ továbbra is várja a minimum középfokú végzettségű, jó kommunikációs képességekkel és számítástechnikai ismeretekkel rendelkező álláskeresők jelentkezését."

- A Budapest Bank az elmúlt év során aktív szerepet vállalt a régió munkanélküliségi gondjainak enyhítésében azáltal, hogy a központ 250 munkatársának mintegy 98 százalékát munkanélküliek közül választották ki. - hangsúlyozta Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere.

A sajtótájékoztatón a Budapest Bank nevében Tamás Péter együttműködési megállapodást írt alá a Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Főiskolai Karának dékánjával, dr. Puskás Jánossal, melynek értelmében a Budapest Bank az idei és a jövő évben 5-5 millió forinttal támogatja a főiskola audiovizuális tantermének kialakítását. A bank a Tessedik Sámuel Főiskolával kötött megállapodás mellett, további 500-500 ezer forinttal támogatja a Rózsa Ferenc Gimnáziumot és a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolát.

 

Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás