HuDeEn
Ön a 4113188 látogatónk

Gazdasági hírek

2007. szeptember 05.
"Két hazai város és több ország orra elől halászta el Békéscsaba a Tondach új üzemét"
60 új munkahely Békéscsabán
Közel kilencmilliárd forintos beruházással a tetőcserépgyártás legmodernebb technológiáját telepíti békéscsabai gyárába a Tondach. Az 5 focipálya nagyságú, 25 ezer m2-es üzemben évi 32 millió cserép készül majd, ami 15 ezer családi ház befedésére alkalmas. De ami a városvezetés számára a legfontosabb: mindez hatvan új munkahely létrejöttét jelenti Békéscsabán.

 

A Tondachért Békéscsaba mellett még két város versengett, sőt a térség számos országának sok városa kívánt lehetőséget adni a zöldmezős beruházásnak.

Az, hogy végül is Békéscsabára esett a választás, annak is köszönhető, hogy Városunkban immár bő évszázada jelen van az égetett kerámia-tetőcserépgyártás. Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a békési A megyeszékhelyen generációk, családok ezrei kötődnek a cserép- és téglagyártáshoz, mondta Vantara Gyula, majd hozzátette - Városunkban immár bő évszázada jelen van az égetett kerámia-tetőcserépgyártás, "nNagy öröm, hogy ez a tradíció folytatódik. .Köszönöm a Tondach tulajdonosinak és menedzsmentjének, hogy Békéscsabát választották. Békéscsaba nagyon kedves, barátságos város, ahol jó élni és kedvező feltételekkel lehet befektetni. A városvezetés minden lehetséges eszközzel segíteni akarja az új munkahelyek létrehozásában a már itt lévő és idetelepülni szándékozó vállalkozásokat."

A Kétegyházi úton létesítendő üzem építési munkálatai már megkezdődtek, és várhatóan jövő tavasszal elindulhat a gyártás.

 

 

 

 

 

Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás