HuDeEn
Ön a 4113078 látogatónk

Gazdasági hírek

2010. november 08.
Héthatáron átnyúló együttműködés
A Kárpát-medence felemelkedése ugyanolyan mértékben függ a hazai gazdaság állapotától, mint a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok megerősödésétől.

Minél inkább hozzá kell járulnunk a gazdaság fejlődéséhez, ennek pedig az egyik legfontosabb eleme a képzés – mondta a Békéscsabai Regionális Képző Központban (BRKK) dr. Deutsch Tamás az Európai Parlament képviselője, a Héthatár Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát-medencében Egyesület elnöke október végén.

Dr. Deutsch Tamás – Molnár György, a BRKK igazgatója, Beszédes Nimród Attiláné igazgatóhelyettes valamint Szigethy Géza osztályvezető társaságában – beszélt arról a Békéscsabáról indult, modell értékű kezdeményezésről, amely az önkormányzatok, az üzleti szféra és a felnőttképzés összehangolt működése révén a fejlődés motorja lehet. Egy BRKK által kezdeményezett folyamat eredményeként, 2004 óta bővül a felnőttképzéssel foglalkozó kárpát-medencei szervezetek együttműködése. Múlt év végén megalakult a PannonForrás Első Kárpát-medencei Fejlesztési és Tudásklaszter, amelynek célja a Kárpát-medence gazdasági integrációját elősegítő ágazatok, új iparágak, valamint a társadalmi esélyegyenlőséget szolgáló szakterületek emberi erőforrás igényének egységes biztosítása.

A fejlesztési eredmények és a további képzési programok kárpát-medencei szintű kiterjesztésében az üzleti szféra mellett az önkormányzatok is érdekeltek, dr. Deutsch Tamással, az önkormányzati szövetség elnökével az ilyen irányú együttműködés lehetőségeiről konzultáltak a BRKK vezetői.

<
+
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás