HuDeEn
Ön a 4283978 látogatónk

Gazdasági hírek

2012. június 16.
25-30 új munkahely Békéscsabán, az új Electroplast üzemben
2012, június 15-én ünnepélyes keretek között adták át az Osztrák bérlőnek azt az ipari csarnokot, amit a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata épített pályázati források felhasználásával. Az ipari csarnokot egy helyi vállalkozás ajánlására egy osztrák családi vállalkozás vette bérbe.

A 3.200 m2-es csarnok építéséhez, valamint a környező mintegy 10 ha-os terület teljes infrastruktúrával való ellátásához a pályázatot Békéscsaba MJV Önkormányzata nyújtotta be a Dél-Alföldi Operatív Program forrásaira. Északi Ipartelepen készült ipari csarnok építésének és a környező iparterület kialakításának célja a helyi munkahelyteremtés ösztönzése volt.

 

A csarnok építése 2011, májusában fejeződött be, az Electroplast Magyarország Kft. 2011, novemberében kereste meg az önkormányzatot a Henkel Hungary Kft. ajánlására. A város Munkahelyteremtő támogatást nyújt az Electroplast Kft-nek 5 éves időtartamra, 20 főig, évente 200.000 Ft/fő összegben. A bérlő cég már jelenleg is több mint 20 főnek ad munkát a csarnokban.

„A munkahelyteremtés Békéscsaba gazdasági programjának legfontosabb prioritása.  Városunk jövője szempontjából minden egyes befektetett forint, minden egyes újonnan létrejövő munkahely meghatározó fontosságú” - mondta Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere köszöntőjében.

 

A csarnokot bérlő vállalat tulajdonosa az Electroplast GmbH.,  egy Bécs melletti, Simmeringi székhelyű családi vállalkozás. A céget 1938-ban alapította Karl Köck. Két generációváltás után ma a Kunesch testvérek Hermann és Reinhard vezeti a vállalkozást. Éves árbevétele 6 millió Euró, 40 alkalmazottat foglalkoztat Ausztriában és 1500 tonna műanyag granulátumot használ fel évente. 1980-ban Osztrák Innovációs Díjat kaptak. Ma több mint 150 millió speciális öntött műanyagterméket gyártanak, pet-palack kupakoktól a mosópor adagolóig.

<
+ + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás