HuDeEn
Ön a 4159852 látogatónk

Környezetvédelmi hírek

2013. január 07.
Új fasor kialakítása a Petőfi utcában
Békéscsaba, 2013. január 7. – 30 darab kőris csemete ültetésével kezdődött el az új fasor kialakítása Békéscsabán, a Petőfi utcában, 2010-ben. Az elmúlt hétvégén a 30 éves fák kivágásával folytatódott a fasor-csere.

A Petőfi utcai kínai nyárfasort a 80-as évek elején ültették az akkori városrendezési elveknek megfelelően.  Sajnos, ez a fajta nem bizonyult alkalmasnak a belvárosi környezet fásítására. Tekintettel arra, hogy a nyárfák gyors növekedésük ellenére gyorsan öregednek, a folyamatos gallyazás mellett – a fák egészségi állapota miatt – újra és újra teljes csonkolásra lett volna szükség. Az „öregedő”, 30 éves fák elszáradt ágai rendszeresen hullottak a járdára, kerékpárútra és a parkolóban lévő autókra. Komolyabb viharok esetén nagyobb ágak szakadtak le, jelentős károkat okozva a személyautókban. Továbbá, a fák gyökerei is komoly károkat okoztak a járda, kerékpárút és a parkoló burkolatában.

Ezért az öregedő fasor leváltása már 2010-ben megkezdődött egy a városképi szempontból egységes, új fasor kialakításával. Első lépésben 38 darab magyar kőris facsemete került telepítésre. A magyar kőris gyorsan növekvő, nagy lombozatú fajta, amely jobban megfelel a Petőfi utcában adott körülményeknek.  A 2010-ben telepített fák harmadát azonban, mintegy 10 darab facsemetét vandál rongálók kitörtek. Ezek idősebb, 12 centiméter törzsátmérőjű facsemetékkel lesznek pótolva 2013-ban az időjárás függvényében.

A fasor kiváltásának következő fázisaként, az elmúlt hétvégén, 2013. január 6-án került sor. A kitermelés során keletkezett tűzifa minőségű faanyag a Családsegítő által 25 rászoruló családhoz került kiszállításra.

<
+
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás