HuDeEn
Ön a 4287182 látogatónk

Környezetvédelmi hírek

2013. április 22.
Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?
Virágosztással ünnepeltük a Föld napját
Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

Ma már világszerte kiemelt jelentősége van a természet védelmének, hiszen a Föld erőforrásai kimerülőben vannak, az emberiség létszáma elérte azt a határt, amikor már csak környezettudatos életmóddal tudja hosszú távon biztosítani a fennmaradáshoz szükséges forrásokat.

A világon mindenhol április 22-én ünneplik a Föld Napját. Ezen a napon számtalan rendezvényen hívják fel a pazarló életmód következményeire a figyelmet.

Békéscsabán április 20 - án szombaton a Széchenyi ligetben, Békéscsaba önkormányzata és a Natúrpark egyesület közös rendezvényén szemétszedési akcióval és virágosztással ünnepeltük meg a Föld napját.

A szemét szedő túrán az Élővíz csatorna mentén a Széchenyi ligettől a Bandika fáig húzódó partszakaszt tisztították meg az önkéntesek. A ligetben a Látogatóközpont előtti pavilonnál 3600 tő muskátlit és örökzöldet osztott szét az önkormányzat- a növényeket a Békéscsabai esély Pedagógiai Központ diákjai termelték. A Látogatóközpont előtti biopiacon a helyi termelők termékeiből válogathattak a látogatók. A rendezvény ideje alatt kellemes zenével szórakoztatta a közönséget a Lay Down együttes.

<
+ + + + + + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás