HuDeEn
Ön a 4170004 látogatónk

Hírek városunkról

2016. július 04.
Piacfelújítás: Nyáron legfeljebb 25 fok lesz a csarnokban
Idén 740 millió forintot költ a békéscsabai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a piacra. A projekt a piactéren és a vásárcsarnokban kisebb-nagyobb változtatásokat, javításokat érint. Szeretnék, hogy a vásárlók komfortosabban érezzék magukat, másrészt, hogy az eladók igényeit kielégítsék.

forrás: behir.hu

A TOP fejlesztésen belül még idén tervezik a meglévő vásárcsarnok épület átalakítását és felújítását. Ugyancsak szerepel az elképzelések között a szabadéri fedett elárusítótér lefedésének folytatása. A meglévő kiszolgáló pavilonsort elbontanák, hogy helyette új, korszerű szerkezetű pavilonsort építhessenek, sőt, még zöldfelületet, pihenőparkot is megálmodtak a tervezők – mondta el Sódar Anita. A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője hozzátette: az újjáépített pavilonsort is lefednék, majd ez alá helyeznék el a 4 x 3-6 méteres, hőszigetelt, teljes közműellátottsággal, önálló mérőórákkal szerelt részeket.

A vásárcsarnokot is érintik a munkálatok. Felújítják a mosdókat, kicserélik a csarnokban a hidegburkolatot, szükség szerint a belső nyílászárókat is korszerűsítik. Hogy a mozgáskorlátozottak is könnyebben közlekedjenek a piacon, akadálymentes bejáratot, rámpát helyeznének ki, illetve információs táblákat.

A vásárcsarnokban utólag szigetelnék a födémet és úgy változtatnák meg az épület homlokzatát, hogy azok Békéscsaba építészeti hagyományaira támaszkodjanak. Szeretnék az épületgépészeti rendszert korszerűsíteni, hogy a csarnok épületen belül télen legalább plusz tíz, nyáron a legfeljebb huszonöt fok legyen napközben, éjszaka pedig mindig biztosítsák a fagymentességet. Felülvizsgálják az elektromos-hálózatot, és ha szükséges, korszerűsítik, illetve szeretnék megteremteni a megújuló energia megvalósításának legalább a lehetőségét. A piactér lefedésére is készülnek tervek: szeretnék a meglévő lefedett piacteret bővíteni, az eddig elkészülttel azonos módon, mérettel. A hangosítás kialakítása miatt is szükség van kint villamossági kialakításra, illetve szükség szerint javítják, felújítják a burkolatot.

<
+
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás