HuDeEn
Ön a 4113514 látogatónk

Hírek városunkról

2016. július 12.
Elindult a Gutenberg Program
Együttműködési megállapodást köt a Békés Megyei Könyvtár és Békéscsaba Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata – tájékoztatott Bíró József, utóbbi szervezet elnöke. Elmondta, a közös munka három pilléren nyugszik.

Forrás: A-Team Reklámügynökség Kft.

– A hamarosan induló Gutenberg Program során az intézmény könyvkiadási tevékenységét támogatjuk. Elsősorban a német nemzetiséget részben vagy egészben érintő kiadványok megjelenését segítenénk. Ezenfelül közösen határoztunk arról, hogy létrehozzuk a Békés Megyei Német Nemzetiségi Gyűjteményt. A nemzetiségi önkormányzat vállalta, hogy összegyűjti az elmúlt évtizedek során a megyei német nemzetiség köreiben megjelenő bármilyen, többnyire magyar nyelven írott könyveket, cikkeket, kiadványokat. Ez egy hosszú távú terv, lévén a teljességre törekszünk a kutatómunka során – részletezte az együttműködést Bíró József, akitől azt is megtudtuk, hogy megállapodás harmadik szelete a német nyelv oktatását segítené.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a tanárok és diákok számára egyaránt elérhetőek legyenek a legfrissebb német nyelvű tankönyvek. A kötetek megvásárlásakor természetesen kikérjük a szakmai szervezetek véleményét, hiszen az a legfőbb célunk, hogy használható tudást tartalmazó könyveket találjanak a német nyelvet oktatók és tanulók – hangsúlyozta Bíró József.

Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója elmondta, nagyon örültek a megkeresésnek és a tető alá hozott megállapodásnak. Emlékeztetett, a könyvtár egyik fontos feladata a nemzetiségi ellátás biztosítása. Elmondta, immáron a Gutenberg Program részeként, a nemzetiségi önkormányzat anyagi forrással segítette a közelmúltban megjelent Wilim János életét, munkásságát bemutató könyvük megjelenését is. Rakonczás Szilvia hozzátette, az együttműködés részeként már dolgoznak egy német nyelvű könyveket felvonultató olvasósarok kialakításán.

 

Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás