HuDeEn
Ön a 4104420 látogatónk

Hírek városunkról

2016. augusztus 22.
Zászlófelvonással és kenyérszenteléssel indult az államalapítási ünnepség Békéscsabán
A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar térzenéjével indult a program az augusztus 20-i ünnepségen. Ezt követte az MH 54. Veszprém Radarezred 1. Gerinc Radar Mérőpont parancsnoka vezényelte ünnepélyes zászlófelvonás a Dísztéren A tradícióknak megfelelően a három nagy egyház képviselője kenyeret szentelt és áldás is elhangzott, majd Vantara Gyula országgyűlési képviselő és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere megszegte az újkenyeret.

Forrás: behir.hu

Délután a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Balassi Táncegyüttes senior csoportja adott műsort, valamint ezer szeletet szétosztanak az idei Munkácsy-tortapályázat díjnyertes süteményéből. Idén - a tavalyi évhez hasonlóan - a Jetty Choco Kézműves Manufaktúra nyerte el a pályázat első díját a Szenvedély fantázianévre hallgató pikáns ízesítésű, sós-karamellás, gyümölcsös tortájával. 19:30-kor Herczku Ágnes és a Banda lépett fel, 21 órától, a polgármester ünnepi köszöntője után kezdődött a közel tíz perces tűzijáték és végül Rúzsa Magdi nagykoncertje zárta a programot. 

Ünnepi beszédében a polgármester elmondta: „nagy örömmel láttam, hogy ebben a kellemes nyáresti időben sokan gyűltünk össze a Szent István téren, hogy együtt ünnepeljünk, és ezzel büszkén emlékezzünk Főterünk névadójának útmutatására. Ezen a napon emlékezünk Szent Istvánra, és azokra a magyarokra, akik történelmünk során elszántan védték az országot, a magyar államiságot. Magyarország az elmúlt több mint 1000 évben megmaradt.

Augusztus 20. a függetlenségről és a szabadságról szól, egyiket sem adták soha ingyen. Szent István nem belecsöppent a békés Európába, hanem kitartó és szorgalmas munkával segített megteremteni azt! Nekünk is sokat kell dolgoznunk és közösen kell gondolkodnunk ahhoz, hogy Békéscsaba lendületes fejlődése folytatódjon.

Sok munka vezetett el idáig és még több szorgalmas munkára van szükség ahhoz, hogy tovább építsük Békéscsabát. Kövessük nagylelkű városépítő őseink példáját, akik puszta kezükkel építették újjá városunkat! Fogjunk össze és dolgozzunk közösen Békéscsaba gazdasági erősödéséért, lendületes fejlődéséért, sikeres jövőjéért!”

A főtérre kilátogatókat egész nap programok várták, volt vásár, kézműves játszóház, arcfestés, népi játékok és elektromos kisautók versenye.

<
+ + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás