HuDeEn
Ön a 4283576 látogatónk

Hírek városunkról

2017. szeptember 07.
Békéscsaba a Zrenjanini Sörnapokon

A szerbiai Zrenjanin városa immár harminckettedik alkalommal rendezte meg gasztronómiai fesztiválját, a Sörnapokat, amelynek keretén belül először Magyar Napokat is rendeztek szeptember első hétvégéjén. A hagyományteremtő jelleggel megrendezett programra meghívást kapott a város legrégebbi magyar testvértelepülése, Békéscsaba is.

A színes kavalkád keretében a Polgármesteri Hivatal munkatársai kolbászt és pálinkát kínáltak, valamint megismertették a szerbiai fesztiválozókkal a békéscsabai fesztiválkínálatot. A helyiek mellett több szerb állami vezető is elismerően szólt a csabai ételekről és italokról.

A testvérvárosi küldöttségeket, így a békéscsabai hivatalos delegációt (Kiss Tibor alpolgármester és Dr. Bacsa Vendel jegyző) is a zrenjanini városvezetés a városháza dísztermében fogadta. A békéscsabai vendégek megtekintették a szerbiai település nevezetességeit, valamint részt vettek a polgármesteri hivatalban szervezett ünnepi fogadáson.

Szeptember közepén – a békéscsabai állami és önkormányzati fenntartású köznevelési és kulturális intézmények vezetői részére – tanévnyitó konferenciát szervez Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, amelynek az idén éppen Zrenjanin ad otthont. Ennek részleteiről egyeztetett Čedomir Janjić Zrenjanin polgármestere és Puskás János, a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke Kiss Tiborral, a szakterületért felelős békéscsabai alpolgármesterrel.

 

 

Fotó: Zrenjanin város hivatalos oldala, Békéscsaba Megyei Jogú Város

<
+ + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás