HuDeEn
Ön a 4233842 látogatónk

Civil hírek

2017. október 30.
Tájékoztatás fakitermelésről
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy előreláthatólag 2017. november és december hónapban – időjárás függvényében - az Arany János Kollégium és a volt Kisz-tábor területén található önkormányzati tulajdonú erdőterületeken fakitermelési (tarvágási) munkát fog végezni az erdőgazdálkodási feladatokkal megbízott vállalkozó.

Az erdőterület megújítását a jelenleg túlnyomórészt nemes nyárból álló faállomány életkora (min. 45 év) és egészségi állapota indokolja, hiszen az ilyen korú nyárfa állomány erdészeti szempontból már túltartottnak számít. A nyárfa az életkorának előrehaladtával egészségi állapotát tekintve egyre hanyatlik, könnyen törik, a fa borulásveszélye is fennállhat. Az elmúlt években sajnálatos módon vélhetően az időjárási viszonyok és a fák állapota miatt több alkalommal dőlt ki nyárfa a területről, ami káreseményt okozott.

 

A Bács-kiskun Megyei Kormányhivatal Erdőfelügyeleti Osztálya az Önkormányzat részére olyan módon engedélyezte a kitermelési munkákat, hogy az erdőterületen megtalálható egészséges, szépen fejlett, állékony (kidőlésre nem hajlamos) kocsányos tölgyek hagyásfaként a területen hagyhatóak, így nem szükséges ezen fák kitermelése.

 

A kitermelést követően az erdőterület pótlására legkorábban 2018. évben kerülhet sor. A kivágásából keletkezett tüzifa minőségű faanyag (várhatóan kb. 300 m3) a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által megadott, szociális alapon összeállított listán szereplő rászoruló családokhoz kerül kiszállításra.

 

Megértésüket az üggyel kapcsolatban előre is köszönjük!

Békéscsaba Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal

Városüzemeltetési Osztály

 

Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás