HuDeEn
Ön a 4101261 látogatónk

Közterületek bontása

Közterületek bontása

A közterület felbontásához, annak területén, az alatt vagy felett építmény vagy más létesítmény elhelyezéséhez és cseréjéhez a közterület kezelőjének a hozzájárulása szükséges. A hozzájárulásban a közterület kezelője feltételeket ír elő.

A közterületek rendeltetésszerű és rendeltetéstől eltérő használatával kapcsolatos ügyek a Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 39/2005. (XII. 15.) számú önkormányzati rendelete alapján a polgármester hatáskörébe tartoznak. A közútkezelői hozzájárulást a polgármester adja ki, a döntés-előkészítő feladatokat a Polgármesteri Hivatal látja el.

Közterületet engedély nélkül felbontani, igénybe venni csak közmű üzemzavarának halasztását nem tűrő elhárítási munkálatainak elvégzése érdekében szabad. Az üzemzavar miatt végzett bontást, igénybevételt 24 órán belül Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának be kell jelenteni. A bejelentésben közölni kell a bontás/igénybevétel helyét, kezdetét, helyreállítás várható időpontját. A bejelentéshez csatolni kell a felbontott/igénybe vett terület beazonosíthatóságára alkalmas dokumentumokat.

A közútkezelői hozzájárulás kiadásához a kitöltött közútkezelői hozzájárulás iránti kérelmet a közműegyeztetésekkel, műszaki leírással és műszaki rajzzal együtt Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályához kell benyújtani.

Közműegyeztetések hiányában és a kivitelezés kezdési és befejezési időpontjának megadása nélkül előzetes közútkezelői hozzájárulást van módunkban kiadni, amivel tényleges munkavégzést nem lehet folytatni.


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás