HuDeEn
Ön a 4113509 látogatónk

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskorú, vagy fogyatékos személyek, iiletve pszichiátriai betegek részére az önálló életvitel fenntartása mellett felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott ellátás.  Segítségével fenntarthatók a biztonságos életvitel feltételei, krízishelyzetben lehetőséget nyújt az ellátást igénybe vevő személynél történő gyors segítségnyújtása.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás révén a a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás fenntartásában működő Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény a 212 db jelzőkészülékkel azt a célját valósítja meg, hogy a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokat a rászorultak számára a lehető leghosszabb ideig tudja a saját lakókörnyezetükben biztosítani.

A szolgáltatás tartalma:

az ellátott személy segélyhívása esetén, az ügyeletes gondozónak a helyszínen történő haladéktalan megjelenése a nap 24 órájában,

a segélyhívás okául szolgáló probléma megoldása érdekében szükséges azonnali intézkedések megtétele,

szükség esetén további, az egészségügyi és szociális alap- és szakellátás körébe tartozó ellátás kezdeményezése.

Békéscsaba Megyei Jogú Város közigazgatási területén élő bármely időskorú és/vagy egészségügyi, szociális helyzete miatt rászorult személy igényelheti a szolgáltatás biztosítását.

A szolgáltatás térítési díja: 20,- Ft/nap/készülék

A szolgáltatás biztosítása iránti eljárás az ügyfél (és/vagy törvényes képviselőjének) kérelmére, intézmény, a háziorvos javaslatára, szomszédok, ismerősök jelzésére indul.

A szolgáltatás iránti igényeket a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás koordinátoránál lehet jelezni, aki dönt a kérelem elbírálásáról, valamint a szolgáltatás biztosításáról.

Az ügyintézés helye: 5600 Békéscsaba, Ady E. u. 30-34. (66/540-394)

Ügyfélfogadási idő: munkanapokon 8–12, 13–15.30


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás