HuDeEn
Ön a 4233834 látogatónk

Támogató szolgáltatás

Támogató szolgáltatás

 A Támogató Szolgálat speciális alapellátási feladatot lát el. A Támogató Szolgálat célja a fogyatékos személyek önrendelkezésén alapuló önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása. A Támogató Szolgálat révén, a fogyatékkal élő ember aktív közreműködésével hozzájárulunk az esélyegyenlőség megteremtéséhez, életminőségük javításához, a személyi szükségleteik kielégítéséhez a fizikai, egészségügyi ellátás, mentális gondozás és foglalkoztatás által. A Támogató Szolgálat tevékenysége Békéscsaba Megyei Jogú Város közigazgatási területén életvitelszerűen tartózkodó valamennyi fogyatékossági csoportba tartozó személyre kiterjed: siketek, nagyothallók, vakok és gyengén látók, értelmi fogyatékosok, mozgásszervi fogyatékosok, autisták, halmozottan fogyatékosok. 

A szolgáltatás tartalma:

Tanácsadás, információs szolgálat a fogyatékkal élő személyeket érintő eseményekről, szolgáltatásokról, juttatásokról, segítségnyújtás az illetékes szakemberrel való kapcsolatfelvételben, szükség szerinti ügyintézés, tanácsadás nyújtása.

Szállító szolgálat: az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítsa érdekében áll a fogyatékkal élők szolgálatában.

Személyi segítés: a személyi segítő segítséget nyújt ahhoz, hogy az ellátást igénybe vevő fizikai, mentális és szociális szükségletei biztosítottak legyenek. 

Békéscsaba Megyei Jogú Város közigazgatási területén élő bármely fogyatékos személy igényelheti a szolgáltatások biztosítását. 

A szolgáltatásokat munkanapokon 8–16 óráig lehet igénybe venni. 

A szolgáltatás biztosítása iránti eljárás az ügyfél és/vagy törvényes képviselőjének kérelmére, az intézmény, a háziorvos javaslatára, szomszédok, ismerősök jelzésére indul.

A kérelmezés folyamatában az intézmény szakemberei előgondozást végeznek. A kérelem elbírálásáról, valamint a szolgáltatás biztosításáról a Támogató Szolgálat vezetője dönt.

A tanácsadás kivételével a szolgáltatások igénybevételéért térítési díjat kell fizetni. 

Az ügyintézés helye: 5600 Békéscsaba, Bartók Béla út 12.

Ügyfélfogadási idő: munkanapokon 8–12, 13–15.30

iconÜgyleírás (118 KByte)


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás