HuDeEn
Ön a 4289764 látogatónk

Hírek

2018. május 04.
Jubileumi nyitány testvérvárosi vendégekkel
Hat külföldi városból érkeztek vendégek jókívánsággal Békéscsaba születésnapjára.

2018-ban ugyanis a város újratelepítésének 300. évfordulójára szervezett nyitóünnepségre időzítette Békéscsaba önkormányzata nemzetközi partnereinek meghívását. A testvérvárosi delegációk az ünnepi nyitányon túl a Békéscsabai Vitézi Játékokon is részt vettek.

Április 27-én dr. Bacsa Vendel jegyző fogadta a szerbiai Nagybecskerek (Zrenjanin), a szlovákiai Túrócszentmárton (Martin) és Korompa (Krompachy), a romániai Belényes (Beiuș) és Székelyudvarhely és a lengyelországi Tarnowskie Góry városok küldöttségét. A külföldi delegációk tagjai díszvendégként vettek részt a Jókai Színházban megrendezett, Ajtók kitárulnak… címet viselő ünnepi gálaműsoron és az azt követő fogadáson. A tavalyi látogatáshoz hasonlóan idén is középkori hercegnőknek, illetőleg lovagoknak öltöztek a Békéscsabai Vitézi Játékok nyitányán. Ezen túl megismerkedhettek a méltán híres magyar cirkuszművészettel, látogatást tettek a CsabaParkban és részt vettek a hamisíthatatlan békéscsabai szombat délelőtti piaci forgatagban. Természetesen minden vendég poggyászába került csabai kolbász és pálinka is.

Szarvas Péter polgármester köszöntőjében rámutatott arra, hogy a vendég települések vezetőivel baráti kapcsolatokat alakított ki a békéscsabai városvezetés, és minden egyes találkozás lehetőséget biztosít szakmai tapasztalatcserére is.

A testvérvárosi kapcsolatok intenzitását jelzi, hogy ezúttal sem nevezhető pusztán protokollárisnak a látogatás, hiszen békéscsabai civil szervezeti és intézményi vezetők konkrét együttműködést ajánlottak V4-es országból érkezett kollégáiknak. Ezúttal autizmussal élő személyekkel foglalkozó civil szervezetek, kosárlabdaklubok képviselői egyeztettek közös projektekről. Ezen túl körvonalazódik a Békéscsabai Napsugár Bábszínház székelyföldi vendégjátékának menetrendje, amelynek keretében Udvarhelyen és környékben élő gyerekek láthatják a csabai intézmény színvonalas előadásait. A Bethlen Gábor Alapkezelő által támogatott hétvége így hamarosan kézzelfogható eredményeket hozhat az érintett szervezetek és a velük kapcsolatban álló polgárok számára is.

kormany_tamogatas.jpg

<
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás