HuDeEn
Ön a 4295450 látogatónk

Hírek

2012. március 28.
Szépkorúak köszöntése
2012. március 26-án Bagyinka Jánosnét és Feczenka Jánosnét köszöntöttük az Életfa Idősek Otthonában.
A szépkorúak jubileumi köszöntéséről szóló 255/2008. (X. 21.) Korm. rendelet értelmében
2012-ben már nemcsak a 100., illetve 95. életévüket betöltő szépkorúak, hanem a 90. életévüket betöltő személyek is részesülnek juttatásban, illetve köszöntésben.

2012. március 26-án Bagyinka Jánosnét és Feczenka Jánosnét köszöntöttük az Életfa Idősek Otthonában.

A köszöntésen részt vett Dr. Kiss Gyula aljegyző és Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena nemzetiségi referens.

 

 

Bagyinka Jánosné

 

 

Bagyinka Jánosné Marika néni 1922. március 24-én született Nagykamaráson. Édesapja szabómester volt, aki sajnos nagyon fiatalon 32 éves korában, balesetben elhunyt, így nem láthatta, ahogy két lánya felnő. Édesanyja háztartásbeli volt, életét gyermekei felnevelésének szentelte. Falun nevelkedett, szülei vallásosan nevelték. Mind a két szülőjét nagyon szerette, mindkettőjükhöz nagyon kötődött.

 

Marika néni 8 általános után 4 polgárit végzett. Gyermekkorában sok barátot szerzett, és ezek a kapcsolatok felnőtt korban is megmaradtak. Kora gyermekkorától nagyon szeretett énekelni, énektudását az egész falu csodálta. Az éneklés mellett másik hobbija a kézimunkázás.

 

1947-ben ment férjhez Kocsis Pálhoz, aki művezető volt a Békéscsabai Híradástechnikai Vállalatnál. Jó házasságban éltek, gyermekük azonban nem született. Férje hobbija a horgászás volt, amit Marika néni is megszeretett. Férje igen fiatalon, 56 évesen hunyt el.

 

1986-ban újra férjhez ment Bagyinka Jánoshoz, 10 évig éltek boldog házasságban.

Marika néni úgy érzi, hogy érzékeny, lelkes és kiegyensúlyozott ember. Legfájdalmasabb az életében, hogy nem született gyermeke.

Marika néni az újságból értesült arról, hogy épülni fog az Életfa Nyugdíjasház. Végigkísérte az egész építkezést, és elsőként költözött be a házba. A mai napig nagyon jól érzi magát az Életfában, boldog, hogy ezt a döntést annak idején meghozta.

Marika néni nagy betegsége után újra Itthon van, és szeretné megköszönni Gyimesi főorvos úrnak, hogy gyógyultan jöhetett haza a szeretett otthonába. Nagyon boldog itthon, a nagy családjában. Születésnapja alkalmából a köszöntés során néhány ének előadásával szórakoztatta a vendégeit és lakótársait.

 

 

Feczenka Jánosné

 

 

Feczenka Jánosné (Lehoczki Ilona) 1922. március 25-én született Medgyesegyházán.  Családi állapota özvegy.

 

Ilonka néni édesanyja 94 évig élt, beteg soha nem volt. Édesapjának is hosszú élet adatott meg, 83 éves kort élt meg. Heten voltak testvérek, Ilonka néni hatodik gyermekként született.

Tanyán éltek, szegényes körülmények között, de mindenük megvolt. Az édesanyja szigorúan és vallásosan nevelte gyermekeit.

1934-ben végezte el a 6 elemit, szorgalmas, jó tanuló volt. Szülésznőnek szeretett volna továbbtanulni, de nem volt rá lehetősége, mivel dolgoznia kellett és kitört a háború is. Hobbija a mai napig a virágtermesztés, kertészkedés.

 

1951-ben ment férjhez Feczenka Jánoshoz, aki 1905-ben született, nyomdaipari dolgozó volt. Békéscsabán telepedtek le. Közös gyermekük nem született. 1969-től a ruhaipari szövetkezetnél helyezkedett el varrónőként és innen is ment nyugdíjba 1980-ban. Nyugdíjas éveiben is tovább tevékenykedett, egy boltban dolgozott még öt évig. Férje 75 éves korában hunyt el.

 

2000-ben úgy döntöttek élettársával, hogy beköltöznek az Életfa Nyugdíjasházba. Azóta is nagyon jól érzi itt magát. A mai napig önállóan látja el magát, szeretné, ha ez még sokáig így maradna. Ilonka néni érzelmileg kiegyensúlyozott, toleráns, rend- és igazságszerető. Lakótársaival és a dolgozókkal is nagyon jó a kapcsolata.

 

<
+ + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás