HuDeEn
Ön a 4235894 látogatónk

Hírek

2012. november 06.
A zöldhulladék szállítás rendje Békéscsabán
Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztálya, valamint a Közterület-felügyelet és Mezei Őrszolgálat felhívással fordul Békéscsaba város lakosságához.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének a köztisztaság fenntartásáról és az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 31/1998. (XII. 17.) önk. rendelete alapján a közszolgáltató a lakosságnál keletkező zöldhulladékot külön díjazás és mennyiségi korlátozás nélkül minden év április 1. és november 30. között heti rendszerességgel – szerdai napokon- elszállítja.

 

2012. évben a zöldhulladékot utolsó alkalommal november 28-áv viszi el a szolgáltató.

 

A rendelet szabályozza, hogy az elkülönítetten gyűjtött zöldhulladékot szállításra előkészítve, zsákban, dobozban, vagy kötegelve (kévébe kötve) helyezhetik ki a kijelölt gyűjtőhelyre. A kijelölt gyűjtőhely mindenki esetében az a közterület, ahol a saját kommunális szilárd hulladékgyűjtő edényét ürítési napokon elhelyezi.

 

Mindenkit arra kérünk, hogy a környezete és a város tisztasága, továbbá a gyors, egyszerű és hatékony szállítás érdekében tegye meg azt, hogy a lekaszált füvet vagy a falevelet zsákba, dobozba szedve, a feleslegessé váló gallyakat, vastagabb szárú növényeket kötegelve, kévébe kötve rakja ki arra a helyre, ahol a kommunális szilárd hulladékgyűjtő edényét ürítési napokon elhelyezi.

 

A rendelet idézett szakaszának betartása nem csak környezetünk tisztaságának megőrzése érdekében fontos. A rendelet értelmében szabálysértésnek minősül, amikor az elkülönítetten gyűjtött zöldhulladékot elszállításra nem gyűjtőedényben, zsákban, dobozban, vagy kötegelve helyezik ki a kijelölt gyűjtőhelyre. Az elkövetett cselekmény miatt a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szabhat ki, súlyosabb esetben szabálysértési feljelentéssel élhet.

 

                                              

Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

2018. április 03. 17:25
Hozzászóló: Püski András
2012. rendben van. És 2018 -ban?

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás