HuDeEn
Ön a 4236391 látogatónk

Hírek

2012. november 16.
Átadták a Csabagyöngye Kulturális Központot
2012. november 16-án délelőtt 11 órakor került sor a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ műszaki átadására. Az eseményen ünnepi beszédet mondott a beruházó részéről Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, az üzemeltető részéről Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója, a kivitelező részéről pedig Koreck Ferenc, a Strabag-MML Kft. területi igazgatója.

Az Agóra program keretében egy modern,6154 m²hasznos alapterületű, multifunkcionális közösségi, közművelődési központ került megépítésre Békéscsabán. A projekt központi elemét a Békéscsabán Ifiházként ismert, 1967-ben átadott művelődési, kulturális, szórakoztató, oktatási és igazgatási funkcióknak is helyt adó épület részleges bontása, illetve felújítása, bővítése, és a fent felsorolt funkciók megvalósítását szolgáló eszközök beszerzése jelentette. Az intézmény Békéscsaba belvárosában – mind a vendégek, mind az előadók számára - rendkívül jó megközelíthető helyen található kiváló parkolási lehetőséggel és tömegközlekedési kapcsolatokkal.

„Ez az épület a békéscsabaiaké, a békés megyeieké, sőt a régióban élőké lesz – egészen a csecsemőktől a kamaszokon át a szépkorúakig. Békéscsaba belvárosa újra a megye szíve lesz. Fontos kiemelni, hogy ezekben a jelentős beruházásokban a helyi vállalkozások is komoly szerepet kapnak a kivitelezésekben jelentős mértékben részt vettek. Az alvállalkozók 80%-a békés megyei vállalkozás volt.” – mondta Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere.

A projekt az önkormányzat hosszú távú belváros megújítási-fejlesztési programjának részeként került megvalósításra. A beruházás révén nem csak a helyi közösségi-közművelődési-kulturális élet központi épülete került megépítésre, hanem a megyeszékhely közművelődési igényeit is kielégíti. A belváros fejlesztését célzó további beruházásokkal, a városközpont ingatlanjainak és közterületeinek felújításával Békéscsaba belvárosa ismét alkalmassá válik a klasszikus városközponti funkciók betöltésre és megtartására, ismét a megye szíve lesz.    

<
+ + + + + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás