2018. április 26. Csütörtök,  Ervin
 
 

Programajánló

2017. július 17.
Alföld Quartet koncert a Főtéren

Időpont: 2017. július 17. (hétfő), 20:00

Megnyitó

“Viva il Barocco” – Barokk zenei gyöngyszemek az Alföld Quartet előadásában.
Közreműködik Benkő Mihály lanton és Uhrin Viktor hegedűn

Műsoron:
Christian Fridrich Witt: F-dúr szvit
Michele Mascitti: F-dúr Concerto
Arcangelo Corelli: Concerto grosso Op.6 Nr.1
Georg Philipp Telemann: G-dúr Quartett
Antonio Vivaldi: Nyár-hegedűverseny

Az Alföld Quartet fennállásának négy évét az együttes elkötelezett muzsikusainak hitvallása határozta meg: igényesség, profizmus, szakmai alázat, és érzékenység a közönség zenei, lelki nyitottságára. Az így folyó munka a zenetörténet fontos korszakait felölelő repertoárt, a világi és egyházi stílusokban, műfajokban való otthonosságot, sőt az igényes szórakoztató muzsika előadását is magával hozta, s a vonósnégyes régiónk egyik meghatározó zenei együttesévé nőtte ki magát.
Az együttes tagjai: Hoffmann Ágnes, Szomorné Budai Mariann-hegedű, Molnár János-brácsa, Szomor István-cselló.

Benkő Mihály zenei tanulmányait Békéscsabán kezdte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán klasszikus gitáron tanult. Az évek alatt találkozott a régi zene historikus előadásmódjával, mely meghatározó élménynek bizonyult, érdeklődése a lantozás felé fordult. Számos régi zene kurzuson vett részt, s 2012-től a Birmingham Consevatoire lant szakán tanult. Rendszeresen fellép különböző külföldi és hazai zenekarokkal, többek között az Orfeo zenekarral, a K’antu Ensemble-al, a Budapest Bach Consort-tal és a Concerto Spiralis együttessel.

Uhrin Viktor a Gyomai Zeneiskolában kezdett hegedülni, majd a Szegedi Konzervatórium elvégzése után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola egyetemi ágán szerzett diplomát. A Zeneakadémia elvégzése után tagja lett a Weiner-Szász kamarazenekarnak, de közreműködött a Magyar Virtuózok kamarazenekarban is. Szinte minden európai országban vendégszerepelt, Japánban, Dél-Koreában, Thaiföldön, USA-ban, s dolgozott Vásáry Tamással, Kocsis Zoltánnal. Aktívan kamarazenélt vonósnégyesekben, nagy hatással volt játékára a jazz és a magyar népzene is. 2000 óta a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára, s jelenleg a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője és koncertmestere.

 
   DOCUFOX