2018. február 22. Csütörtök,  Gerzson
 
 

Programajánló

2017. november 10.
A Benedekfi testvérek Lángok című lemezbemutató koncertje

A Benedekfi testvérek Lángok című lemezbemutató koncertje

Időpont: 2017. november 10. (péntek), 18:00

Lángok című lemezbemutató koncert

A békéscsabai származású Benedekfi testvérek első lemeze 2017 szeptemberében készült el. Benedekfi István (zongora, szintetizátor), Benedekfi Zoltán (hegedű, dob) ezen az anyagon visszatekintenek a munkásságuk legjelentősebb állomásaira az elmúlt tíz évben.

A Szegedi Tudományegyetemen tanító testvérpár zenei tanulmányait 1995-ben a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskolában kezdte Csontos József és Tóth István növendékeként. A tanítás mellett örömmel szentelik idejüket a zeneszerzésnek és a koncertezésnek.

Eredményeik közül a 2001-es I. Országos Bartók Béla Zeneszerzői Verseny különdíja, a Dung Dot (Don’t Burn It) című vietnámi – amerikai filmdráma kísérőzenéjének megírásáért kapott XIX. Fukuokai Filmfesztivál közönségdíja, mely film a 2010-es Oscar-díj versenyen a legjobb idegen nyelvű film kategóriában is indult, illetve a Bartus Gyula színművész által szerzett és rendezett Lovak című musical-táncjáték zenéjének megkomponálása tekinthetők a legjelentősebbeknek.

Koncertjeik nélkülözhetetlen effektusa a „két ember négy hangszer”, melyben Zoltán dobon és hegedűn játszik külön-külön és egyszerre is, valamint István zongorán, illetve szintetizátoron egyaránt.

<
+
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
 
   DOCUFOX