HuDeEn
Ön a 4159769 látogatónk

Csabai Garabonciás Napok

A Garabonciás Napok majd negyed évszázada színesíti Békéscsaba diákéletét. A Csabai Garabonciás Napok története egészen 1992-ig nyúlik vissza. Az egyhetes rendezvénysorozatot mindig lelkes készülődés előzi meg immáron évtizedek óta a város középiskoláiban. A Garabonciáson diákpolgármester-jelöltet állítani nagy dolog, de ugyanakkor hatalmas kihívás. A legalkalmasabbnak tartott jelöltek mögött mindig egy elszánt és tettre kész kampánycsapat áll, élen a kampányfőnökkel vagy főnökökkel, akik azért felelnek, hogy valamennyi részfeladatot megoldjanak társaikkal, és befutók legyenek a végjátékban. A versengés célja nem más, mint meggyőzni a résztvevő iskolák által delegált elektorokat arról, hogy az adott iskola színeiben induló “párt” és annak jelöltje a legméltóbb arra, hogy az egész heti megmérettetés után átvehesse a város polgármesterétől Békéscsaba kulcsát. A legtöbb szavazatot kapó iskola indulója a Garabonciás Napok után egy évig képviseli a különböző városi eseményeken a diákságot, és a kampánya során beharangozott programokat kellő források és lehetőségek megléte mellett igyekszik megvalósítani a városvezetéssel partnerségben. Az egész hetet átfogó programsorozat nagy nyitánya a fáklyás felvonulás, ahol az ítészek azt figyelik, hogy ki mennyire tudja mozgósítani iskolájának diákságát, mennyire egységes az összkép és mennyire egyediek a kampányelemeik, mint a transzparensek, a zászlók vagy a járgányok. A felvonuláson többezres tömeg gyűlik általában össze, és vonul végig a város sétálóutcáján, indulókat és lelkesítő rigmusokat skandálva.

Ugyancsak sok pontot jelent a keddi happeningen előadott műsor is, amelynek tavaly óta a Csabagyöngye Kulturális Központ ad otthont. Az akár húsz-harminc perces bemutatkozók magukba foglalják a pártok kampányfilmjeit, táncukat, jelenetüket vagy egyéb frappáns és kreatív megnyilvánulásukat.

Mindezek mellett a csapatoknak színvonalas rendezvényeket és programokat is biztosítaniuk kell, legyen az koncert, előadás vagy művészeti bemutató, esetleg kiállítás. Az egyéni vagy csoportos, középiskolásoknak meghirdetett versenyeken, mint próza- vagy versmondás, tánc, ének elért helyezések ugyancsak plusz pontokat jelentenek.

<
+ +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás