HuDeEn
Ön a 4295447 látogatónk

Hírek

2016. november 08.
Rendhagyó irodalom órák

Az ’56-os Emlékév során Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és ’56-os Emlékbizottsága a város valamennyi középfokú oktatási intézménye számára biztosítja a „Magyar költők: a legszebb magyar, 1956-ot idéző versek Vas Istvántól Márai Sándoron át Petri Györgyig” című előadás megtekintésének lehetőségét a Békéscsabai Jókai Színház színművészeinek előadásában, Tege Antal rendezésében.

Aközreműködő színészek: Tege Antal, Fehér Tímea, Kovács Edit, Bartus Gyula.

A művészek az interaktív elemekkel tűzdelt, rendhagyó órák bemutatóját megkezdték, és a hét során, valamint a jövő héten látogatnak el a békéscsabai középiskolákba. Az első két helyszín, a Kemény Gábor  Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium, valamint az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium visszajelzései alapján a fiatalok érdeklődését, figyelmét, a téma iránti érzékenységét sikerült felkelteni a négy előadónnak.  

 

56-os Estek

"Az ifjúság és a forradalom. A békéscsabai események."

A Fekete Pál Gyűjteményben, a  Kazinczy Ferenc Általános Iskola Csaba utcai épületegységében folytatódik a sorozat, amely a forradalom átélőit szólaltatja meg. 2016. november 10-én, csütörtökön, 17.00 órától Szekeres István lesz az esemény vendége.

Szekeres István nemzetőrként vett részt a forradalomban Békéscsabán, illetve röpcédulákat terjesztett. Egy év börtönbüntetést kapott, 3 évre felfüggesztve. 1963-ban a Repülőtiszti Iskola növendékei közül sorállományba helyezték át ’56-os előélete miatt, majd le is szerelték. 1995-ben rehabilitálták és főhadnaggyá léptették elő.

Az előadó életrajza, kutatói munkássága honlapján megismehető: http://www.szekeresistvan.hu/

<
+
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás