HuDeEn
Ön a 4236391 látogatónk

Hírek

2016. november 14.
'56-os Emlékév
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és '56-os Emlékbizottsága 56-os Emlékév programsorozata lassan végéhez közeledik.
Ezen a héten három eseményfolyam is lezárul:
- a rendhagyó irodalomórák a békécsabai középiskolákban,
- az iskolai pályázatok, versenyek,
- a Szabad(ság)egyetem sorozat.
 
Rendhagyó irodalomórák a Békéscsabai Jókai Színház színművészeivel (fotó melléklet)
 
2016. november 15-én, kedden a Tege Antal vezette alkalmi társulat három helyszínen, három középiskolában mutatja be interaktív, történelmi kordokumetumokat is felidéző irodalmi összeállítását.
7.45 órakor a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 8.35 órakor a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, végül 9.35 órakor a Kós károly Építő-, Fa-, és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája fogadja a műsort.
 
 
'56-os versenyek, pályázatok eredményhirdetése, az Emlékév zárása
 
Az Emlékbizottság 3 témában (Ünnepi műsor készítése és bemutatása, Emlékkiállítás, Prezi készítés és bemutatás) hirdetett pályázatokat az általános és középiskolás diákok számára.
Az iskolák színvonalas és az évfordulóhoz méltó pályamunkáinak értékelésére 2016. november 17-én, 16.00 órakor kerül a Munkácsy Mihály Múzeumban.
Ezen az eseményen kerül sor az '56-os Emlékbizottság tagjai által végzett szakmai közreműködés köszönetnyilvánítására.
 
Szabadságegyetem IV.
 

Az iskolai pályázatok eredményhirdetését követően, 2016. november 17-én, 17.00 órakor veszi kezdetét a Szabadságegyetem utolsó előadása.  „Ártatlanul, jeltelen sírban” – a Kristóf-ügy címmel Zétényi Zsolt jogász, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnöke tart előadást a koholt vád alapján elítélt és kivégzett Kristóf László csendőr őrmester ügyének tényeiről és tanulságairól.

 
'56-os Estek
 
2016. november 18-án, pénteken, 16.00 órától  a Fekete Pál Gyűjteményben (Kazinczy Ferenc Általános Iskola Csaba utcai épületegysége) Vértelen forradalom - a soproni események címmel Várnai László előadását tekinthetik meg az érdeklődők az '56-os Estek keretében. A soproni határőrség egykori parancsnoka, a Forradalmi Tanács tagja 56-os tevékenységéért lefokozást, 2 hónap börtönbüntetést kapott, valamint elbocsájtották a határőrségtől. Kevesen tudják, hogy ezt a retorziót azért szenvedte el, mert közreműködésével sikerült elkerülni a forradalmi események tragikus végkimenetelét a hűség városában. Az idei városi ünnepésgen 56-os Emlékérem elismerésben részesült Várnai László részletesen meséli el a 60 éve történteket.
<
+ + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás